TURISTIČKI VAUČERI ZA ODMOR U SRBIJI

Ministarstvo turizma, turizma i telekomunikacija je u budžetu obezbedilo sredstva i u 2022. godini za podsticaj domaćeg turizma.
Uredbom o uslovima dodele i korišćenja sredstava za podsticaj unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije predviđeno je da se vaučeri za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja mogu koristiti i na teritoriji Gradske opštine Niška Banja.
Podsticaj domaćeg turizma sprovodi se kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera. Vaučerom se ne može vršiti plaćanje usluga hrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dadžbina.
Vaučere za letovanje mogu koristiti penzioneri, nezaposlena lica, građani koji primaju tuđu negu i pomoć, ratni invalidi i svi koji mesečno zarađuju manje od 70.000 dinara.

Lista ugostiteljskih objekata u kojima u Niškoj Banji možete izvrštite rezervaciju radi realizacije vaučera za uslugu smeštaja: