NAJVEĆI MOTIV – LJUBAV PREMA DOMOVINI

NAJVEĆI MOTIV – LJUBAV PREMA DOMOVINI

U Domu vojske Srbije u Nišu uručene su značke i zahvalnice otadžbine vojnicima sa teritorije Niša koji su dobrovoljno služili vojni rok pod oružjem.
Regionalni centar Ministarstva odbrane Niš drugi put organizuje ovakvu ceremoniju, a ovom prilikom priznanja je dobilo 140 vojnika koja su im uručili od predstavnici Vojske Srbije i gradskih niških opština.
Zamenik predsednik Gradske opštine Niška Banja, Žarko Milošević uručio je značke i zahvalnice vojnicima sa teritorije Gradske opštine Niška Banja uz sve čestitke za pokazanu spremnost da se doprinese očuvanju mira i sigurnosti domovine.
Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije. Ta priznanja dodeljuju se svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon Odluke Skupštine Republike Srbije da se obustavlja obaveza služenja vojnog roka 2011.godine.
Ipak, ljubav prema domovinii, ali i tradicija srpskog naroda da je čast služiti vojsku dovela je do toga da se u proteklom periodu za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem prijavilo čak 8000 maldića i devojaka.
Svake godine na dobrovoljno služenje vojnog roka se iz Niša uputi oko 600 mladih.
Posmatrano na nivou Srbije omladina iz Niša se najčešće odlučuje na dobrovoljno služenje vojnog roka, kažu u Regionalnom centru Ministarstva odbrane Niš.
Biti vojnik Vojske Srbije uvek je bila čast i mnogo više od obaveze. Siguran sam da ste sa uspehom savladali sve postavljene zadatke i stekli nova znanja za odbranu svoje zemlje. Odsluženjem vojnog roka pod oružjem stekli ste sertifikat i mogućnost da izaberete vojni poziv kao vaše buduće zanimanje i postali ste rezervni pripadnici Vojske Srbije, istakao je načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković.

viber image5 viber image8

viber image7 viber image3 viber image2