Ko će rešiti lavirint u Jelašnici?

Ko će rešiti lavirint u Jelašnici?

Avanturistička trka sa preprekama „The Maze“ biće održana 13. juna u Jelašničkoj klisuri.

Jelašnica 2015
Na ovoj avanturističkoj trci učestvovaće oko 300 takmičara u planinskoj i trkačkoj kategoriji. Sama trka je simboličnog naziva jer Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Organizatori, udruženje Tribe Trails, su se pobrinuli da ova trka bude nezaboravna, pa će pred takmičarima biti kako prirodne, tako i one prepreke koje su organizatori osmislili.

Provlačenje, preskakanje i izvlačenje tereta samo su neki od izazova koji će se naći pred učesnicima koji će morati da prođu kroz blato, vodu i da savladaju penjačke prepreke. Međutim, sve ove prepreke će biti faktor iznenađenja i takmičari neće znati u kom delu staze se nalaze. Takođe, uživaće u dolomitskim stubovima, potkapinama, čučavcima, prozorcima, šupljinama, kavernama, kao i vodopadu Ripaljka.
Oni koji ne budu želeli da trče, već samo da prošetaju plemenskom stazom, moći će da probaju neku od veština kao što su sportsko penjanje, joga ili hodanje i balansiranje na traci (slackline).

Jelašnička klisura je specijalni rezervat prirode prve kategorije i zaštićeno područje sa značajnim ekološkim i kulturnim dobrima. Zbog toga će dan nakon trke biti organizovano čišćenje Jelašničke reke na potezu Jelašnica do sela Čukljenik.