Dan mladih u Nišu posvećen borbi protiv nasilja

Dan mladih u Nišu posvećen borbi protiv nasilja

U subotu, 12. avgusta i u Nišu će biti obeležen Međunarodni dan mladih, a nizom radionica, izložbom fotografija i projekcijom filmova na nišavskom keju u centru grada, propagiraće se borba protiv svake vrste nasilja. Program će početi u 17 sati, a predviđeno je da se sve završi u 22.

Svi mladi koji odluče da posete ovu manifestaciju moći će da učestvuju u umetničkoj radionici, na kojoj će imati prilike da sami oslikaju majice i ponesu ih sa sobom, nakon završetka radionice.
Sa željom da probudimo svest pojedinaca i pojedinki, kao i čitavog društva o značaju bezbednosti mladih, a kroz umetnički izražaj, niz performansa i nekoliko odabranih filmova, prikazaćemo deo prepoznatih problema, koje su mladi definisali kroz programske aktivnosti poslednjih meseci – kažu organizatori.

Program organizuje Kancelarija za mlade Opštine Medijana, u saradnji sa kancelarijama za mlade Opštine NIŠKA BANJA, Pantelej, Palilula i Crveni Krst, partnerskim organizacijama i neformalnim grupama.

Kompletna satnica:

17:00 – 17:30 Okupljanje na mostu kod Tvrđave, DJ Dojčinović

17:30 – 18:30 Performans članova Budi muško Kluba: Alkohol nije opcija!

18:30 – 19:30 Radionica Udruženja umetnika/ca ARTEF: Oslikavanje majica – print protiv vršnjačkog nasilja

19:30 – 20:00 Danijel Jakimovski i Božica Milojević, umetnički performans

20:00 – 21:00 Izložba fotografija duž bedema (od mosta do amfiteatra) udruženje Zeleni ključ: Prirodne lepote i ekološka nekultura

21:00 – 22:00 Projekcije kraćih filmova na amfiteatru prevencija nasilja, bezbednost mladih, vršnjačko nasilje, promocija kampa

 

IZVOR: JUŽNE VESTI